Comfort luchtgordijnen

» Technologie

Innovaties

De Topair Comfort luchtgordijnen worden ‘Plug & Play’ geleverd waardoor de installateur qua montagetijd wordt ontlast. De eindgebruiker krijgt de beschikking over een praktische Infrarood afstandbediening en kan op het apparaat de ventilator-, en verwarmingsstand aflezen.

De research afdeling van Topair is continu bezig met het optimaliseren van haar producten. Hierbij staan aspecten als optimalisatie, milieu bewust produceren en energiebesparende maatregelen hoog in het vaandel.

Doordat het verwarmingselement achter de ventilatoren is geplaatst, worden de ventilatoren thermisch minimaal belast en kan een lange levensduur worden gewaarborgd. Tevens zorgen de vinnen op het verwarmingselement en het speciaal ontwikkelde uitblaasrooster voor een gelijkmatige verdeling van de lucht waardoor een strakke gebundelde straal over de gehele breedte van het toestel ontstaat.

Topair luchtgordijnen zijn onderhoudsvriendelijk. Enkel het filter dient af en toe schoongemaakt te worden. De toestellen zijn eenvoudig te monteren en voorzien van een duidelijke montage- en bedieningshandleiding. Een thermisch en akoestisch geďsoleerde omkasting zorgt voor een laag geluidsniveau.

Topair Comfort luchtgordijnen zijn leverbaar in 3 breedtes: 1,0 - 1,5 - en 2 meter. Voor een grotere deurbreedte kunnen meerdere luchtgordijnen perfect sluitend naast elkaar gemonteerd worden. De luchtgordijnen die Topair levert zijn cv-water verwarmd, elektrisch verwarmd of een combinatie hiervan. De hoogte is bij alle toestellen beperkt tot slechts 25 cm! De Topair Comfort luchtgordijnen zijn geschikt voor plaatsing aan het plafond, tegen de wand of voor plafondinbouw.

De luchtgordijnen voor aansluiting op de cv-installatie zijn standaard voorzien van een warmtevraagrelais dat de ketel inschakelt zodra het luchtgordijn in bedrijf wordt gezet. Elektrisch verwarmde luchtgordijnen zijn voorzien van een uniek vermogensafhankelijk nadraaisysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de ventilatoren blijven doordraaien totdat alle warmte uit het toestel is geblazen.

© 2009 eyemedia.be